20 mars 2012

Thai mat!

Jag brukar laga väldigt mycket mat, som ni kanske märkt och ska nu även börja dela med mig av mina recept, så ni också kan prova på att laga massa god mat hemma! :)


Man kan välja att blanda i nötterna på slutet eller strö över dem om alla inte äter det!
Kyckling Sås
5 torkade chilin,  finhackade (Man behöver inte ta de starkaste och kan ta ut kärnorna)
5 finhackade vitlöksklyftor
2 msk chilisås
2 msk oystersås
3 msk balsamvinäger
1 msk sojasås
1 msk socker
1 tsk sesamolja
1 dl vatten
5 msk olja
1. Värm upp oljan och stek chilin och vitlöken tills dofterna kommer fram.
2. Ha i alla ingredienser förutom vattnet och koka tills oljan kommer upp till ytan igen.
3. Ha i vattnet och låt såsen tjockna lite.
4. Häll upp i en skål och låt stå tills den behövs.

Kycklingen
4 kycklingfiler, i tärningar
1 gul lök, i tärningar
5 skivor färsk ingefära
½ halv röd paprika i bitar
1/2 purjolök i tunna skivor
2 msk vatten
1 näve cashewnötter
Marinad till Kycklingen
1 ägg vita
1 msk maizena (majsmjöl)
½ tsk salt
en nypa peppar och sesamolja
1. Marinera kycklingen i minst 30 minuter.
2. Fritera kycklingen i olja i 3-5 minuter. Ta upp kycklingen och låt den ligga på lite hushållspapper för att suga upp oljan.
3. Låt ca 1 msk olja vara kvar i pannan och stek ingefära, gullök och purjolök tills dofterna kommer fram.
4. Tillsätt kycklingen, Gong Bao sås och vatten.
5. Rör om ytterligare någon minut, ha i cashewnötterna straxt innan servering!



3 kommentarer:

Ereeka - med bebis i magen sa...

Verkar gott :D

Josefin - JQSEFIN.blogg.se sa...

DETTA SÅG GOTT UT! Måste testas någon dag :D!!

Ereeka - med bebis i magen sa...

Nu har jag lagt in svaren från min frågestund :D