22 mars 2013

Hästar i rutan!!!!

Fick se på Erikas blogg att Sverige ska starta en hästkanal nu i höst, visst låter det bra!!!
Äntligen blir det något bra att se på tv och hoppas de kommer ha fullt med bra program!

Frågor och svar kring den nya TV-kanalen (Från Hästmagazinet)

F: Vad heter kanalen?

S: Vi bjuder in tittarna för att ge kanalen ett namn. Lämna ditt förslag tillsammans med dina uppgifter på sverigeshastkanal.se senast 14 april 2013. Högsta vinsten är en clinic (seminarium) med valfri ryttare i team Ride to Rio. Ryttaren kommer att besöka vinnarens klubb och hålla clinicen, som filmas och visas på kanalen. Mer information om tävlingen och vinster finns på sverigeshastkanal.se

F: Hur får jag tillgång till kanalen?
S: Genom att beställa den hos digital-tv operatören Telia eller på tv-kanalens egen hemsida.

F: Vad kommer att visas?
S: Kanalen riktar sig till alla som är intresserade av, eller aktiva inom hästvärlden. Det är en livsstilskanal och bjuder på inspiration, dokumentärer och underhållning med spänning, drama och relationer. Det kommer även sändas tävlingar på hög nationell och internationell nivå.

F: Vad behöver jag för att kunna se kanalen hos Telia?
S: Telia Digital-tv kan du få tillgång till i hela Sverige. Det är enkelt att använda, inget krångel med paraboler eller antenner. Du får underhållning direkt via ditt telejack eller fiberuttag, och kan välja om du vill ha med eller utan inspelningsbar box.

F: Hur bred är Telias digital-tv distribution i Sverige? Kan vem som helst välja Telia?
S: Telia bredband krävs för Telia digital-tv, men över 90% av hushållen kan få detta.
Telia har idag 580 000 tv-kunder i Sverige. Alla som har eller har möjlighet att skaffa fastbredband från Telia kan i de flesta fall även få tv-tjänsten. Undantaget är de som ligger långt ifrån en telestation. Enklast tar man reda på om man kan få tv från Telia genom att gå in på http://www.telia.se/privat/tv/ och väljer ”Kan jag få digital-tv?”

F: Jag har inte TV. Hur gör jag då?
S: Då kan du antingen se kanalen via tv-kanalens egen hemsida eller via Telias tjänst Play+. Play+ är ett nytt sätt att se på tv och hyra film direkt i din dator, mobil eller surfplatta. Du bestämmer med andra ord själv var, när, hur och vad du vill titta på.

F: Jag har Com Hem/Canal Digital/Viasat/Boxer, varför finns inte kanalen hos dem?
S: Vi för diskussioner med flera parter, men kanalen har inget distributörsavtal med den operatör du nämner.

F: När kan jag köpa den?
S: Från och med 23 september går den att köpa via Telias hemsida eller kundservice. Från 1 september kan du även registrera dig på kanalens egen hemsida. Under tiden kan du lämna dina uppgifter på tävlingssidan så kommer du att få löpande information skickad till dig.

F: Vilken uppkoppling krävs för Telias Play+?
S: Vem som helst kan skaffa ett konto för Play+ för att hyra film i Videobutiken. Vill man skaffa den fulla tjänsten och titta på tv i Play+ måste man ha fast bredband, digital-tv eller ett mobilt abonnemang hos Telia. Play+ finns för dator, smartphone och surfplatta och fungerar på fast och mobil uppkoppling. Tjänsten fungerar med 3G, men kunder rekommenderas att använda tjänsten med ett fast bredband eller ett av de större mobila abonnemangen där det ingår mer data. Fungerar utmärkt redan på 3G, men blir bättre ju högre upplösning man har, bitrate är 0,5-2 mbit.

F: Vilken uppkoppling krävs för att se kanalen på den egna hemsidan?
S: För bäst kvalitet rekommenderar vi 5 Mbit/sekund. Lägsta rekommenderade hastighet är 0,5 Mbit/sekund. Direktsända sportevent kräver högre kapacitet.

F: Vad kostar kanalen?
S: 49 kronor per månad.

F: Har kanalen en bindningstid?
S: Nej, det är löpande abonnemang med tre månaders uppsägningstid.

F: Vilka tv-serier kommer att visas?
S: Det kommer att finnas tv-serier för alla, till exempel My Little Pony, Saddle Club Heartland, Wild Roses och Snowy River.

F: Vilka filmer kommer att visas?
S: På kanalen kommer du att kunna se allt från Oscarsnominerade Mannen som kunde tala med hästar till Seabiscuit, Hidalgo och Svarta hingsten.

F: Vilka tävlingar kommer ni att sända?
S: Det kommer sändas stora internationella och svenska tävlingar. Vi för långtgående förhandlingar med flera parter om stora tävlingar, som kommer att tillkännages under våren.

F: Hur stor del av utbudet kommer vara tävlingar?
S: Tävlingar är säsongbetonat, men ca 15-20%.

F: Vad handlar Ride to Rio om?
S: I Ride to Rio får man följa tre talangfulla ryttare; Douglas Lindelöf (hoppning), Louise Svensson-Jähde (fälttävlan) och Jeanna Högberg (dressyr) i deras i deras strävan att ta sig till OS i Rio 2016. Första säsongen sänds hösten 2013 i tio halvtimmesprogram och du får lära känna ryttarna och följa deras vardag med träning, tävling och resor. Det går redan nu att följa dem på Facebook, twitter och Instagram under #RidetoRio2016.

F: Vem står bakom kanalen?
S: Ägare och grundare är Timothy Smart. Han har en gedigen tv-erfarenhet från bland annat betal-TV-kanalen Canal+ (numera CMore) där han var Nordic Commercial Director. Han är även delägare i Medge Consulting, som innehar rättigheterna för engelska fotbollsligan, Premiär League och NHL, nordamerikanska hockeyligan.
Hästkanalen är dock en satsning utanför företaget Medge, tack vare Timothy Smarts intresse för ridsporten. Kanalen har även ett nära samarbete med Svenska Ridsportförbundet, och ett av projekten är Ride to Rio med sponsring av framtidens stjärnor inom den svenska ridsporten.

F: Det ryktas om att en hoppserie kpplad till kanaleng ska lanseras i Sverige, stämmer det?
S: Vi för många diskussioner just nu om kommande event och hoppas kunna berätta mer inom den närmaste tiden.

Inga kommentarer: