26 mars 2013

Bästa Silja!

Måndag - En lättare tur i skritt och trav
Tisdag - En längre tur med galopp, många glaopp fattningar och lösgörande arbete
Onsdag - Lösgörand arbete i skritt och trav
Torsdag - En längre tur med galopp, galoppera längre sträckor och tempoväxlingar
Fredag - Vila/Skrittas
Lördag - Vila/skrittas
Söndag - En lugn tur i alla gångarterna

Silja hade samma energi idag som igår. Började med skänkelvikningar i skritt och hon var riktigt duktig idag, hon brukar vilja böja sig för mycket, men idag fick jag hon hyffsad rak, utan att rumpan kom fram. I traven är hon alltid mycket bättre än i skritten, tror det är för att hon är mer framåt.

När vi skulle börja galoppera däremot så stängde hon av, hon bara travade på i samma fart, kunde inte göra någonting.. Fick tillslut stopp på hon och tillslut började hon lyssna så att vi kunde börja med galoppfattningarna.

I traven hade hon så fin form och lyssnade så bra, men i galoppen försökte hon bara att dra iväg, rejsa i sitt eget tempo.... Efter många om och men fick jag hon lugn och vi kunde ha en hyffsad form och göra massor med galoppfattningar, som dessutom får hon att tagga till ännu mer, så på slutet fick hon sträcka på sig i galoppen och det gick fort!

Hon har verkligen mycket energi nu och kanske lite vårkänslor. Fast det är kul att rida en häst som är framåt, när man väl kan tygla all energi blir hon ju så himla fin! :D

Silja ville inte heller vara med på kort idag, efter jag stretchat hon stod hon med örona bakåt och sura, vackra bilder.. Hon ville ut och äta hö, hellre än att umgås med mig! Haha

Fina, fina ponny <3

Inga kommentarer: