Det här behöver du :
3-4 stora äpplen
3 msk strösocker
1 msk kanel
½ msk vaniljsocker
—–
150 gram smör (rumsvarmt)
2 dl strösocker
3 ägg
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
½ dl mjölk
3-4 stora äpplen
3 msk strösocker
1 msk kanel
½ msk vaniljsocker
—–
150 gram smör (rumsvarmt)
2 dl strösocker
3 ägg
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
½ dl mjölk
GÖR SÅHÄR :
Smöra en springform och täck med havregryn.
Ställ fram smöret i god tid så det blir rumsvarmt.
Skala och skär äpplena i bitar. Lägg i en bunke och vänd runt med socker, kanel och vaniljsocker.
Vispa smöret tillsammans med strösocker så det blir vitt och luftigt. Tillsätt äggen, ett i tagen och vispa till en slät smet. Vänd ner mjölet blandat med bakpulver och sist av allt mjölken. Rör, inte vispa. Häll smeten i en rund springform 25 cm diam klädd med bakplåtspapper.
Fördela äpplena ovanpå och häll även över vätskan från äpplena som blivit. Grädda i 175 grader ca 40-50 min.
Jag gjorde även ett knäcktäcke för att göra kakan ännu godare!
Ringla över glasyr och pärlsocker!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar